The Nordic Street food : story & kokbok /
Följ med pionjärerna Pernilla och Jens på en svindlande resa i den svenska street food-rörelsens begynnelse.En färd kantad av sparris, kantareller och ett jävlar anamma! När vi lanserade British Street Food Awards 2010, kämpade vi för att fylla en parkeringsplats med handlare som brydde sig om ing...
Sparad:
, |
Bok |
Swedish |
[Malmö] :
Nordic Street förlag,
2021
|
Första upplagan |
Sammanfattning: | Följ med pionjärerna Pernilla och Jens på en svindlande resa i den svenska street food-rörelsens begynnelse.En färd kantad av sparris, kantareller och ett jävlar anamma! När vi lanserade British Street Food Awards 2010, kämpade vi för att fylla en parkeringsplats med handlare som brydde sig om ingredienserna och ville göra något annat än en falsk ’amerikansk’ meny med fläsk och frysta hamburgare. Vi lyckades, och antalet handlare som skapade fantasifull street food ökade. När jag blev inbjuden att tala på konferensen Let The Nordic Street Food Revolution Begin 2013, blev jag extatisk över potentialen i Skandinavien och när vi listade finalister till British Street Food Awards 2014 blev jag glad när Jens och Pernilla gick med på att resa hela vägen till Storbritannien för att tävla. Jag minns långkokt viltkött, syrad vitkål med persilja, pepparrotskräm och rårörda lingon på tunnbröd. Så långt ifrån pulled porkoch frysta hamburgare man kunde komma. Jag var hedrad över att belöna dem med priset Best Overseas Traders. De är verkliga ikoner i branschen.« Richard Johnson, VD för Food Mutiny och grundare av the British Street Food Awards, The European Street Food Awards and the USA Street Food Awards. |
---|---|
Fysisk beskrivning: | 350 sidor illustrationer 29 cm |
ISBN: | 9789189462168 |
Logga in med bibliotekskortet för att se reserveringsmöjligheter.
Lägg till i lista
Bibliotek | Status | Placering |
---|---|---|
Norrfjärdens bibliotek | Tillgänglig | Biblioteket , 641.5 |