Morberg lagar husmanskost II Klassiker från Europas kök /

”Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost. Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av...

Sparad:
Bibliografiska uppgifter
Morberg, Per, 1960-
Bok
Swedish
[Stockholm] : Bonnier fakta, [2021]
Beskrivning
Sammanfattning:”Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost. Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost. Det är det jag lagat här.Det finns en anledning till att vissa rätter blivit klassiker. De är goda.”
Fysisk beskrivning:207 sidor illustrationer 26 cm
ISBN:9789178872374
Logga in med bibliotekskortet för att se reserveringsmöjligheter.
Lägg till i lista
Bibliotek Status Placering
Jokkmokks bibliotek Tillgänglig Biblioteket , 641.59
Karesuando bibliotek Tillgänglig Biblioteket , 641.594
Kiruna stadsbibliotek Tillgänglig Biblioteket , Vuxen , Mat & dryck: Matlagning
Piteå stadsbibliotek Tillgänglig Biblioteket , 641.59