Näring och hälsa /

Intresset för mat och hälsa är glädjande stort! Syftet med den här boken är att den ska ge både baskunskap och information om nya rön inom området samt fungera som en uppslagsbok för alla som är intresserade. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitam...

Sparad:
Bibliografiska uppgifter
Johansson, Ulla, 1946-
Bok
Swedish
Lund : Studentlitteratur, 2014
3., [rev.] uppl.
Beskrivning
Sammanfattning:Intresset för mat och hälsa är glädjande stort! Syftet med den här boken är att den ska ge både baskunskap och information om nya rön inom området samt fungera som en uppslagsbok för alla som är intresserade. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, nutritionsstatus och kosttillskott. Den här tredje upplagan är anpassad till de senaste nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) och uppdaterad med aktuell forskning om näringsämnen, livsmedel och hela koster samt deras betydelse för övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer och osteoporos. Här beskrivs också matens betydelse för uppkomst och behandling av livsmedelsöverkänslighet samt hur olika vegetariska koster kan vara sammansatta och deras betydelse för hälsan.
Beskrivning:Tidigare upplaga med undertitel: med speciella hänvisningar till vegetarisk kost
Fysisk beskrivning:460 s. ill., tab. 23 cm
ISBN:9789144079820
Logga in med bibliotekskortet för att se reserveringsmöjligheter.
Lägg till i lista
Bibliotek Status Placering
Luleå stadsbibliotek Under transport Biblioteket , Plan 4 , Vc
Strömbackaskolans bibliotek Tillgänglig Biblioteket , 613.2