Sångfågelns hemlighet - Valpy, Fiona (Forum, 2023)
Fiona Valpy är tillbaka med en ny gripande roman om relationen mellan en mor och en dotter och om att finna sin väg i livet.Året är 1940 och Flora Gordon lever ett lugnt liv i den skotska lilla hamnstaden Loch Ewe. Men kriget lurar i periferin och när staden görs om till en flottbas blir Floras liv aldrig mer sig likt. Många år senare återvänder Floras dotter, sångerskan Lexie till Loch Ewe efter en omtumlande musikkarriär i London. Men byborna är reserverade mot henne och hon känner sig som en outsider. Lexi inser snart att hennes mamma – och alla andra i byn – har burit på hemligheter i decennier som får henne att ifrågasätta allt hon har tagit för givet.[Bokinfo]