Bricken på Svartvik - Olsson, Vibeke (Storstilsbiblioteket ;)
Den andra boken om Bricken som nu har börjat arbeta som ribbkaperska på sågverket. Arbetet är farligt och Bricken är i början rädd för att komma för nära de oskyddade sågklingorna och för att sinka sina arbetskamrater. Efter en tid klarar hon sig lika bra som de andra.