Duvan och lejonet - Eggehorn, Ylva
Berättelsen utspelar sig i romarriket på 300-talet, i brytningen mellan det gamla romerska imperiet och den nya, kristna civilisationen. Lejonet är Augustinus som blev kyrkofader, duvan är Chania, kvinnan han älskade men försköt efter fjorton år.