Kiruna bibliotek flyttar!

Så var det dags: Stadsbiblioteket flyttar till lokaler i nya centrum.  Planen är att allt ska vara på plats i Aurora kultur & kongress i augusti med invigning i september. Men innan dess är det några andra datum att hålla reda på. 

Sommarläsningen är räddad

Passa på att låna din sommarläsning innan biblioteket stänger. Sista dag att låna är lördag 7 maj. Du får ha böckerna på långlån ända fram till hösten. Återlämna gör du på nya stället, Aurora kultur & kongress senast den 30 september. På så sätt hjälper du till och är du en viktig del i flytten av biblioteket.

En man som brottas med en krokodul under vatten. En annan man i sjömanskostym står brevid behållaren

Från flytt till fest

Visst kommer det att bli en utmaning för en trogen biblioteksbesökare att klara sig utan Stadsbiblioteket, men Kirunaborna är ju kända för att klara av det mesta (som Borg Mesch bild här ovan är ett exempel på). Väl förberedd tar du dig genom denna tid och ser fram emot en storslagen invigning, förhoppningsvis sker den utan krokodilbrottning.

4 - 5 maj: Stadsbiblioteket är stängt för utbildning. Bibliotekspersonalen vässar sina kunskaper och tankar energi inför flytten. Du har plockat fram alla tygkassar du äger. Du är redo. Lördag 7 maj är sista dagen det går att låna på biblioteket. 

8 maj -12 juni: Stadsbiblioteket är stängt för flytt men du har full kontroll. Du har lånat hem mängder av biblioteksböcker som nu fyller din bostad. Du njuter av våren och början av sommaren med allt vad det innebär.

13 juni - 24 juli: Lokalen på Föreningsgatan är öppen vardagar klockan 10:00 - 14:00 för tidningsläsning, kopiering samt användning av Internet. Det finns färdiga påsar med blandade barnböcker att låna, men inga andra lån kan göras. Du slår dig ner i tidskriftshörnan, bläddrar i en tidning och pratar med andra biblioteksbesökare. Ni roar er med att komma på nya namn på kulturhuset. 

25 juli - 7 augusti: Lokalen på Föreningsgatan är stängd. Du är lite orolig. Kommer du klara dig med de biblioteksböcker du har kvar? Ska du tvingas läsa om några gamla pocketar av Leif GW? Tur att Kiruna bokhandel finns! Du går dit och fyller på lite extra för säkerhets skull.  

Öppning av nya biblioteket någon gång under vecka 32, samt invigning i september: Du klarade det! Du kan återigen vandra mellan bokhyllorna och ta del av läsning, information, kulturupplevelser och mycket mer. Det nya stadsbiblioteket invigs med pompa och ståt första helgen i september. Nu har Kiruna inte bara Sveriges högsta berg, det har även Sveriges finaste bibliotek (åtminstone i dina ögon och det är ju det som räknas).    
 

Ballonger i regnsbågsfärger med stjärnor som strössel