Övertorneå bibliotek

Biblioteket ger plats för möten - verkliga och fiktiva. Fakta varvas med fantasi. Söker du platser för upplevelser eller paus? Vi erbjuder dig båda delar. Kanske får du en skymt av svarträvens svans eller en förnimmelse av Torneälvens brus. Äventyren väntar på att upptäcka dig.

Har du frågor om våra tjänster, kontakta oss via telefon eller mail.

Just nu har vi ingen evenemangskalender men följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Vi finns på Facebook och Instagram.

Våra tjänster

Bibblix - en läsapp för barn

E-böcker för nybörjarläsaren till bokslukaren. Du hittar över 2 250 populära barnböcker och varje vecka publiceras 5 till 10 nya titlar. Appen är kostnadsfri. Läs mer om hur det fungerar.

Meröppet

Meröppet betyder att biblioteket är öppet årets alla dagar. Du måste vara minst 16 år för att kunna använda biblioteket under tider när personalen inte är på plats. Tider för meröppet bibliotek hittar du under öppettider.

Det här kan du göra under Meröppet:

  • Låna och återlämna böcker i automaten.
  • Hämta dina reservationer.
  • Läsa tidningar.
  • Använda datorer och vårat trådlösa nätverk.

Ta kontakt med personalen så berättar vi mer.

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker här.

Elever/förläldrar till elever på grund- och gymnasieskolan i Övertorneå ska kontakta skolans mentorer eller specialpedagoger.