Råneå bibliotek

Välkommen till vår webbsida!

Har du frågor om våra tjänster, kontakta oss via telefon, mail eller kom in till oss så hjälper vi dig. 

Tyvärr finns ingen evenemangskalender här på Bibblo, men följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Vi finns på Facebook och Instagram.

Hemleverans inom Råneå tätort

Bor du i Råneå och har svårt att ta dig till biblioteket eller hinna in till oss under våra öppettider? Vi kan plocka ihop böcker och leverera hem till dig. Du kan reservera böcker som vanligt via bibblo.se eller genom att ringa 0924 - 575 62 eller maila till oss på raneabibliotek@lulea.se

Vi plockar även ihop bokpåsar utifrån speciella teman eller dina egna önskemål. För att beställa böcker och hemleverans, ring eller maila oss vardagar på våra öppettider. Tjänsten är naturligtvis helt avgiftsfri.


Våra tjänster

Boka studierum eller dator

Vi har ett mindre studierum som du kan använda för studier, om du behöver ringa myndigheter eller om du vill ha ett digitalt möte. Ring eller maila oss för mer information och för att boka.

Vi har även två datorer som du kan använda. Inloggning sker med hjälp av din mobiltelefon. 

Databaser

Vi har flera olika e-tjänster för dig som söker information. All fakta har granskats för att vara säker och trovärdig. Du kan exempelvis släktforska, få information om världens länder och läsa dagstidningar. Här hittar du våra databaser.

DigidelCenter, Kulturens hus

Ställ frågor om hur du använder din mobil, surfplatta eller dator. Läs mer om DigidelCenter Luleå.

Digital körkortsteori

Nu kan du plugga körkortsteori gratis på biblioteket. Via denna länk kan du skapa ett konto eller ladda ner appen Trafiko från App store eller Google play. Du har tillgång till körkortsboken som e-bok eller e-ljudbok och teorifrågor på svenska, engelska, arabiska och persiska när du är uppkopplad på bibliotekets wifi eller på våra publika datorer.

IT-handledning

Vi hjälper dig med enklare IT- frågor. Ring eller maila oss för mer information och för att boka tid för handledning på biblioteket.

Kopiering, scanning och utskrifter

Vi har skrivare, scanner och kopiator i bibliotekets reception och hjälper dig med detta. Du kan även skriva ut från datorn på Infotorget och i studierummet. 

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker.

För att själv kunna ladda ner från Legimus måste du boka en tid för introduktion på biblioteket.

Turistinformation

Vi har ett mindre utbud av broschyrer och kartor specifikt för Råneå älvdal samt generellt för Luleå samt Boden kommun. 

Biblioteksplan  

Luleå kommuns biblioteksplan 2021 - 2025 (länk till tillgänglig pdf)

Bild med texten "Bokspanarna" i orange mot svart bakgrund. Illustration av böcker.

Bokspanarna

Vet du inte vad du ska läsa? Bokspanarna är podcasten från folkbiblioteken i Luleå där vi ger dig de bästa tipsen och vaskar fram pärlorna ur bokfloden. Här hittar du alla avsnitt.