Luleås stadsbibliotek

Har du frågor om våra tjänster, kontakta oss via telefon eller mail.

Vi ingen evenemangskalender här, men följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Vi finns på Facebook och Instagram som Biblioteken i Luleå. Du hittar även våra evenamng på Kulturens Hus hemsida.

Våra tjänster

Bokspanarna

Vet du inte vad du ska läsa? Bokspanarna är podcasten från folkbiblioteken i Luleå där vi ger dig de bästa lästipsen och vaskar fram pärlorna ur bokfloden. Här hittar du alla avsnitt.

Databaser

Vi har flera olika e-tjänster för dig som söker information. All fakta har granskats för att vara säker och trovärdig. Du kan exempelvis släktforska, få information om världens länder och läsa dagstidningar. Här hittar du våra databaser.

Digidelcenter Luleå

Ställ frågor om hur du använder din mobil, surfplatta eller dator. Mer information om DigidelCenter.

Digital körkortsteori

Nu kan du plugga körkortsteori gratis på biblioteket. Via denna länk kan du skapa ett konto eller ladda ner appen Trafiko från App store eller Google play. Du har tillgång till körkortsboken som e-bok eller e-ljudbok och teorifrågor på svenska, engelska, arabiska och persiska när du är uppkopplad på bibliotekets wifi eller på våra publika datorer.

Kopiering och utskrifter

Med vårt system Princh kan du göra utskrifter från din egen enhet eller bibliotekets datorer och betala med bankkort. Anslag om hur du gör finns på biblioteket.

Observera att när biblioteket är öppet med självservice, så finns ingen personal på plats. Under denna tid är det inte möjligt att kopiera.

Låna surfplattor - Hublets

Vi har sex surfplattor, så kallade Hublets, till utlån. Lyssna på musik, se film, läs tidningar var som helst i biblioteket. Du hittar våra Hublets vid tidningsavdelningen på plan 4.

Skaparytan

Skapa, berätta och upplev med kreativa verktyg. Tryck en personlig t-shirt, designa ditt eget klistermärke eller skapa spännande bilder med Greenscreen. Våra drop-in tider och andra aktiviteter hittar du här.

Skola och förskola

Vi tar emot barngrupper med en begränsning på max 15 barn. Ring och boka tid före besöket. 

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker.

För att själv kunna ladda ner från Legimus måste du boka en tid. Cecilia Anderberg 0920-45 32 52.

Utställningar

Vi erbjuder gratis utställningsplats till amatörer, föreningar, kommunala instutioner, skolor och icke-kommersiella organisationer. Vår utställningsyta finns på entréplan. Utställningstiden är en månad. 
1 maj - 31 oktober kan du ansöka om att ställa ut 2023.

Biblioteksplan

Luleå kommuns biblioteksplan 2021 - 2025 (länk till tillgänglig pdf)