Hertsöns bibliotek

Våra tjänster

Meröppet

Har du varit meröppet-användare när Hertsöns bibliotek låg i vår gamla lokal? Då behöver du komma in för att få en ny tagg.

Meröppet innebär att du kan använda biblioteket när det är stängt och ingen personal finns på plats. För att registrera dig som meröppet-användare måste du ha ett lånekort och vara 18 år. Kontakta oss om du har frågor eller för att boka en tid för registrering.

Vad kan jag göra under meröppettid?

  • Låna och återlämna i självbetjäningsautomaten.
  • Hämta dina reservationer.
  • Använda bibliotekets dator.
  • Skriva ut och skanna.

Bokspanarna

Vet du inte vad du ska läsa? Bokspanarna är podcasten från folkbiblioteken i Luleå där vi ger dig de bästa tipsen och vaskar fram pärlorna ur bokfloden. Här hittar du alla avsnitt.

Databaser

Vi har flera olika e-tjänster för dig som söker information. All fakta har granskats för att vara säker och trovärdig. Du kan exempelvis släktforska, få information om världens länder och läsa dagstidningar. Här hittar du våra databaser.

Digidelcenter Luleå

Ställ frågor om hur du använder din mobil, surfplatta eller dator. Läs mer om DigidelCenter Luleå.

Digital körkortsteori

Nu kan du plugga körkortsteori gratis på biblioteket. Via denna länk kan du skapa ett konto eller ladda ner appen Trafiko från App store eller Google play. Du har tillgång till körkortsboken som e-bok eller e-ljudbok och teorifrågor på svenska, engelska, arabiska och persiska när du är uppkopplad på bibliotekets wifi eller på vår publika dator.

Förskola/Skola

Förskolegrupper och skolklasser är varmt välkomna till biblioteket. Vi ser helst att skolklasser bokar tid då vi har begränsat utrymme i lokalerna.

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker.

För att själv kunna ladda ner från Legimus måste du boka en tid för introduktion på biblioteket.

Biblioteksplan

Luleå kommuns biblioteksplan 2021 - 2025 (länk till tillgänglig pdf)