Välkommen till nya Bibblo.se

Välkommen till nya Bibblo.se

Det är nu det händer - vi kastar oss ut i det okända.

Vi bygger en helt ny webbplats. Du vet hur det är med nybyggen; det tar tid men vi tar en sak i sänder. Det betyder också att allt inte fungerar från start. Här får du den senaste informationen. Häng med!

Vad fungerar inte på webben (uppdaterat 24 januari)

På grund av ny webb och nytt bibliotekssystem så har vi en del störningar i våra tjänster den närmaste tiden.

Eftersom det stökar en del har Biblioteken i Norrbotten tagit bort förseningsavgifterna, till och med januari månad. 

 • Ditt konto/Min profil. För att ändra din e-post eller mobil- telefonnummer, kontakta ditt bibliotek. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.
 • E-böcker. Om du ska ladda ner e-böcker gå in i menyn under E-tjänster.
 • Inköpsförslag, kontakta ditt bibliotek. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.
 • Kontakt. Just nu går det inte att maila till webbredaktionen. Felsökning pågår. För akuta ärenden, kontakta ditt bibliotek.
 • Logga in. Om det inte fungerar när du provat med att logga in med ditt personnummer, både med 10 och 12 siffor - kontakta ditt bibliotek för hjälp. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.
 • Lånekort. Ny låntagare? Besök biblioteket, tag med legitimation.
 • Meddelanden. Just nu kan vi inte skicka ut meddelanden om att lånetiden snart går ut.
 • Minneslistor som du hade i den förra webben finns inte kvar.
 • Omlån. Du kan inte låna om böcker på Bibblo.se. Kontakta ditt bibliotek för detta. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.
 • PIN-kod. Det går inte att beställa en ny PIN-kod. Besök ett bibliotek. Ta med legitimation. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.
 • Reservationer. Just nu kan vi inte skicka ut meddelanden om inkomna reservationer via sms. Du får istället information om det med e-post eller brev. För att uppdatera din e-post, kontakta ditt bibliotek.
 • Du kan enkelt själv kontrollera om du har väntande reservationer. Logga in med ditt personnummer (12 siffror) och pinkod. Under Reservationer ser du vilka beställningar som finns att hämta. 
  Om du inte kan se dina reserverade böcker och har frågor, kontakta ditt bibliotek. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.

För att komma tillbaka till startsidan trycker du på Hem i huvudmenyn.

Varför en ny webb?

Jo, vi bytte bibliotekssystem och vår gamla hemsida fungerade inte ihop med det nya systemet. Det du ser här är bara en början. En del saker kommer du känna igen, andra är helt nya och en del kanske du saknar. Till exempel så har vi ingen evenemangskalender just nu. Håll gärna koll på ditt bibliotek i sociala medier för att se vad som händer där du är. Håll ut, allt eftersom fyller vi på med mer. 

Du nya sköna värld

Visst känns det nya ibland som att gå på en myr. Men vi stretar vidare för att Bibblo.se ska överraska och ge dig läslust under alla åtta årstider. Vi vill att det ska vara ditt litterära hjortronställe dit du går och hittar både det du söker och det du inte visste att du ville ha. Precis som på våra fysiska bibliotek och bokbussar runt om i Norrbotten. Hoppas du följer med oss på färden. PS: glöm inte gummistövlarna.