Frågor och svar

Välkommen till nya Bibblo.se

Vi bygger en ny webbplats. Du vet hur det är med nybyggen; det tar tid men vi tar en sak i sänder. Här får du den senaste informationen. 

Information uppdaterad 14 november

På grund av ny webb och nytt bibliotekssystem så har vi en del störningar i våra tjänster.

  • E-böcker. Om du ska ladda ner e-böcker gå in i menyn under E-tjänster.
  • Logga in. Om det inte fungerar när du provat med att logga in med ditt personnummer, både med 10 och 12 siffor - kontakta ditt bibliotek för hjälp. Kontaktuppgifter till alla våra bibliotek hittar du i huvudmenyn.
  • Lånekort. Ny låntagare? Besök biblioteket, tag med legitimation.
  • Påminnelser. När du får påminnelser på försenade lån, så är avsändaren det bibliotek var boken kommer ifrån och inte ditt bibliotek/din bokbuss där du lånade boken. Logga in på ditt konto för att låna om som vanligt eller ta kontakt med ditt bibliotek så hjälper de dig med omlånet.
  • SMS. Avsändare för våra SMS är för närvarande "RegionNorr". När du får SMS-avisering om reserverade böcker så kan du inte se vilken/vilka böcker det gäller. Det ser du däremot i aviseringen via e-post eller när du loggar in på ditt konto här på Bibblo.se

Varför en ny webb?

Jo, vi bytte bibliotekssystem och vår gamla hemsida fungerade inte ihop med det nya systemet. Det du ser här är bara en början. En del saker kommer du känna igen, andra är helt nya och en del kanske du saknar. Till exempel så har vi ingen evenemangskalender just nu. Håll gärna koll på ditt bibliotek i sociala medier för att se vad som händer där du är. Håll ut, allt eftersom fyller vi på med mer. 

Du nya sköna värld

Visst känns det nya ibland som att gå på en myr. Men vi stretar vidare för att Bibblo.se ska överraska och ge dig läslust under alla åtta årstider. Vi vill att det ska vara ditt litterära hjortronställe dit du går och hittar både det du söker och det du inte visste att du ville ha. Precis som på våra fysiska bibliotek och bokbussar runt om i Norrbotten. Hoppas du följer med oss på färden. PS: glöm inte gummistövlarna.